11 Οκτ 2007

Παραστάσεις "live"....Pilobolus Dance Theatre



PILOBOLUS DANCE THEATRE

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ
ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Πώς να περιγράψει κανείς τον χορό των Pilobolus; σαν ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας; σαν μία δημιουργία που ξεφεύγει από τα όρια του δυνατού; σαν ένα θέαμα που είναι μαγικό; πολλά μπορεί να πεί κανείς για την τέχνη των Pilobolus, αλλά τίποτε δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί εάν δεν ζήσει, σε μία live παράσταση, την εμπειρία που λέγεται .........«Pilobolus».
To όνομα του Pilobolus Dance Theatre είναι σήμερα συνώνυμο με την γέννηση της πρωτοπορίας στον σύγχρονο χορό. Ηταν το πρώτο συγκρότημα της Αμερικής που αγνόησε τις συμβατικές τεχνικές του χορού και ξεπέρασε τα όρια του ανθρώπινου σώματος.

Είναι η ομάδα που συνεχίζει να δημιουργεί με διαρκή ανανέωση των χορευτών του επί 36 χρόνια, έχοντας σαν ιδανικό το ομαδικό πνεύμα και τον αυτοσχεδιασμό.
Οι Pilobolus πρότειναν μία άλλη γλώσσα στον σύγχρονο χορό. Τόσο μαγική, τόσο ονειρική αλλά και τόσο πραγματική. Απαράμιλλης ομορφιάς οι «πίνακες» που παρουσιάζουν με τα σώματά τους. Στάσεις και κίνηση εναλλάσσονται στις ευρηματικές τους χορογραφίες οι οποίες εκφράζουν την σύγχρονη ζωή με την δική τους ματιά, με την δική τους τέχνη.

Μία γλώσσα του σώματος που πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν,
όταν οι Pilobolus έγιναν μία ομάδα με διεθνή αναγνώριση, απήχηση και επιρροή.

Η πιο πρωτοποριακή ομάδα εικαστικού χορού
σε ολόκληρο τον κόσμο
έρχεται στην Αθήνα για 4 μόνο παραστάσεις.
Στο Θέατρο Badminton
29 & 31 Οκτωβρίου, 1 & 2 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: