18 Οκτ 2007

Παραστάσεις "live".... Spectacular Acrobatics

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΑΚΡΟΒΑΤΩΝ ΚΙΝΑΣ
“SPECTACULAR ACROBATICS”
στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

από 19 Δεκεμβρίου
μέχρι και 30 Δεκεμβρίου 2007

Το China National Acrobatic Troupe ιδρύθηκε το 1950, υπό την αιγίδα του Zhou Enlai και ήταν ο πρώτος ακροβατικός θίασος που δημιουργήθηκε μετά την ίδρυση της Νέας Κίνας.

Διαθέτει περισσότερα από 100 διαφορετικά προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν ακροβατικά, εναέρια νούμερα, φωνητικές μιμήσεις, μαγεία κλπ. Είναι ένας από τους ισχυρότερους ακροβατικούς θιάσους της Κίνας. Σήμερα, το China National Acrobatic Troupe διαθέτει δύο ακροβατικούς θιάσους, ένα τσίρκο, ένα magic studio, καθώς επίσης και άλλες θυγατρικές εταιρίες όπως οι:Stage Technique Studio, Costume Studio, Performing Company, Travel Service, κλπ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, υπό την αιγίδα της κεντρικής κυβένησης αλλά και των κυβερνήσεων των τοπικών επαρχιών, το China National Acrobatic Troupe έχει να επιδείξει μία εντυπωσιακή εξέλιξη στην καλλιτεχνική παραγωγή. 24 νούμερα κέρδισαν 32 χρυσά μετάλλια σε διάφορους τοπικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, εδραιώνοντάς το ως ένα διάσημο θίασο σε όλο τον κόσμο. Οι παραστάσεις του στα δύο θέατρα του Πεκίνου, έχουν πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό των τουριστών που επισκέπτεται την πόλη και αποτελούν πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της καλλιτεχνικής έκφρασης στο Πεκίνο.


Από το 1990, διάφορες θεματικές παραστάσεις, όπως οι: “Oriental Splendid Arts”, “Chinese Charm”, “Old Beijing Tianqiao Folk Acrobatics”, “Nationalities’ Spirit”, “Chinese Soul”, έχουν δημιουργηθεί και παρουσιαστεί από το θίασο. Η παράσταση “Chinese Soul” παρουσιάστηκε στο Poly Plaza International Theater το 1998 και το 1999 και εκθειάστηκε από κοινό και κριτικούς. Αποτελεί πλέον ένα διάσημο θέαμα για την τουριστική αγορά του Πεκίνου. Η παράσταση “Chinese Soul” παρουσιάστηκε και στο εξωτερικό και απέκτηκε κι εκεί ανάλογη φήμη. Το 2000, επιλέχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας ως η μοναδική παράσταση που παρουσιάστηκε στο εορτασμό για την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Κίνας.


Το φθινόπωρο του 2001, η ανανεωμένη παράσταση του “Chinese Soul” συμμετείχε στο πρώτο China Acrobatic Art Festival, που διοργανώθηκε από τους Chinese Literary , Art Association και China Acrobats Association. Της απονεμήθηκε το βραβείο solo Program Chrysanthemum Prize του φεστιβάλ. Κέρδισε ακόμη έξι βραβεία: Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Ερμηνευτή, Καλύτερης Μουσικής, Best Act, Καλύτερου Εκπαιδευτή και το Stage Prop Innovation. Η ανανεωμένη παράσταση αποτίει φόρο τιμής στον ακλόνητο αγώνα του Κινεζικού λαού, στην ασίγαστη ζέση για αλλαγή, στη νοημοσύνη που δημιουργεί την ιστορία και στην αναζήτηση της ελευθερίας και της ευτυχίας.

Ο θίασος έχει τη δική του ακροβατική σχολή, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα καλλιτεχνικό σχολείο όχι μόνο για ακροβατικά, αλλά και για χορό, τέχνες, κινέζικο kongfu, ηθοποιία κλπ.

Τα ερχόμενα Χριστούγεννα, το διάσημο Εθνικό Θέατρο Ακροβατών από το Πεκίνο θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την παραγωγή «Spectacular Acrobatics”. Με αυτές τις παραστάσεις, φιλοδοξούν να προσκαλέσουν το κοινό της Ελλάδας που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, να τους ακολουθήσει νοερά στην Κίνα καθώς από τον νέο χρόνο η σκυτάλη θα παραδοθεί από την Αθήνα στο Πεκίνο για την διοργάνωση των ερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.


“SPECTACULAR ACROBATICS”


στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
από 19 Δεκεμβρίου
μέχρι και 30 Δεκεμβρίου 2007

μου αρέσουν τα Χριστούγεννα......!!!!!!!!!!!!!!

το sync προφίλ μου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κι εμένα, αλλά για να είμαι ειλικρινής για άλλους λόγους. Αυτό το show πάντως πρέπει να είναι τέλειο.